Als je mij vraagt: ‘Wat was jouw favoriete vakantiebestemming?’ dan zal ik geheid antwoorden met Indonesië. Want wat is dat een prachtig land!! Ik heb altijd al iets gehad voor dit land, ook omdat mijn oom en tante hier voor een langere tijd hebben gewoond en ik altijd wel nieuwsgierig was naar hoe het er daar uitzag.

Het was 2018, het jaar dat ik zou afstuderen aan mijn fotografie opleiding. Ik wilde graag een toffe reis maken om dit te vieren dus besloot ik samen met een vriendin naar Indonesië te gaan. We wilde niet via een reisorganisatie gaan omdat we het leuker – en goedkoper – vonden om het zelf te regelen. We hebben daarom ook expres alleen de eerste nacht geboekt in Jakarta en Yogjakarta en verder niks. Het is namelijk heel makkelijk om in Indonesië een hotel of guest stay te vinden, zelfs een dag van tevoren.

We zijn uiteindelijk begonnen in Jakarta, de volgende dag meteen doorgevlogen naar Yogjakarta, vanuit daar zijn we naar oost-Java gegaan en hebben we de vulkanen Bromo en Ijen beklommen en zijn we vanaf Java met de boot naar Bali gegaan. In Bali begonnen we lekker ontspannen in Lovina waar we ongeveer 3 dagen zijn geweest om even lekker bij te komen van alle activiteiten op Java. Want die vulkanen beklimmen viel toch een beeeeetje tegen, oeps. Na Lovina zijn we doorgegaan naar de Nusa Eilanden omdat een local ons daar een goede deal voor had aangesmeerd. Met een privé chauffeur die ons naar de haven bracht en ons ook weer ophaalde om ons vervolgens naar Ubud te brengen. Ideaal toch?! Na Ubud zijn we doorgegaan naar Canggu en vervolgens eindigde we in Kuta.

Het was een reis om nooit te vergeten en ik zou meteen een enkeltje terug boeken als dat kon. Voor nu heb ik de herinneringen en deze toffe video om alles te herbeleven! Hopelijk vind je de video net zo tof als ik en hoop ik je te inspireren om ook dit prachtige land te bezoeken mocht je dat nog niet hebben gedaan. Veel kijkplezier!

Op zoek naar meer inspiratie?