Een staycation is de laatste tijden erg populair. Het is eigenlijk een fancy woord voor een vakantie in eigen land. Een staycation Limburg is zeker aan te raden omdat je door het geweldig mooie landschap toch nog een beetje het gevoel hebt alsof je in het buitenland bent. Tijdens mijn staycation Limburg verbleef ik in het Merici hotel in Sittard. Een prachtig oud klooster dat is omgebouwd tot hotel en restaurant. Ben je benieuwd naar dit mooie hotel en wat de omgeving te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Ik had via Groupon een deal geboekt waarbij je een overnachting + 4 gangen diner en ontbijt had, een super goede deal! Ik was samen met mijn moeder voor een moeder-dochter weekend. We gaan sinds dat ik in Amsterdam woon elke herfst samen ergens heen, vorig jaar was dit Valencia en dit jaar werd het een staycation Limburg.

Staycation Limburg bij Hotel Merici

Hotel Merici is een vier-sterrenhotel gevestigd in Sittard, het zuiden van Limburg. Sittard is een van de oudste steden van Nederland, en naast Maastricht is het ook de oudste stad van Limburg. Het stadscentrum ziet er gezellig uit, helaas door COVID-19 konden we niet genieten van de gezelligheid die het centrum te bieden heeft. In Hotel Merici ervaar je koninklijk slapen in een prachtig monumentaal gebouw. Tijdens je staycation Limburg bij Hotel Merici kan je genieten van een heerlijk vier-gangen diner bij restaurant George’s en is echt een aanrader!


staycation limburg
hotel merici

Merchellandroute

Tijdens je staycation Limburg is het superleuk om de Merchellandroute te rijden. Wist je dat dit een van de mooiste autoroutes van Nederland is? Je kan het met de auto rijden of met de fiets. Wij hebben de route met de auto gedaan maar ik denk dat het in de zomer ook super mooi is om met de fiets te doen! De Merchellandroute gaat door het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg en je komt allerlei schattige dorpjes tegen. Ook het bekende drielandenpunt kom je tegen tijdens deze prachtige route. Voor deze route zou ik twee dagen uittrekken als je alles wilt zien. Je leest meer over de Merchellandroute in mijn blogpost over deze prachtige route. 

ontdek limburg

mergellandroute

Op kastelen jacht

Kastelen kom je overal tegen in Zuid-Limburg. Ik vind dat kastelen altijd iets magisch hebben en ik ben altijd super geïnteresseerd in de geschiedenis erachter! Je komt tijdens de Merchellandroute veel kastelen tegen waaronder Kasteel Schaloen en Kasteel Bloemendal. Hier vind je de mooiste kastelen van Limburg.

kasteel schaloen
kasteel bloemendal

Valkenburg

Als laatste is Valkenburg erg leuk om te bezoeken tijdens je staycation Limburg. Het stadje staat bekend om de kasteelruïne en de tientallen gezellige horecagelegenheden in het centrum. Je kan heel veel leuke dingen doen in Valkenburg zoals een tour doen door de grotten of een kabelbaan ritje maken voor een super mooi uitzicht over Valkenburg. Boven kan je ook rodelen met het prachtige uitzicht!

valkenburg kabelbaan
valkenburg brug
kasteelruine

Pin it for later


Op zoek naar meer inspiratie?