Wil je graag een weekendje weg maar je weet niet waarheen? Dan is een weekendje Amsterdam erg leuk! In deze blog vertel ik alle leuke plekjes, eettentjes (in de hoop dat we snel weer uiteten mogen), uitjes en meer!

Accommodatie 

Als je een weekendje Amsterdam wilt gaan plannen is het natuurlijk belangrijk om een accommodatie te boeken. Zo kun je heel veel leuke Airbnb’s en hotels vinden. Maar mocht je het nou echt speciaal willen maken, dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in een woonboot te slapen of een nachtje in een hijskraan op het NDSM-werf in Noord (hier zit overigens wel een prijskaartje aan).  

Bezoek het Moco Museum

Het Moco Museum is opgericht in 2016. Het is een museum gericht op het exposeren van moderne en hedendaagse kunst aan een breed en jong publiek. Moco Museum staat ook bekend om zijn Bansky tentoonstellingen. Bansky is een Britse kunstenaar en maakt kunstwerken die vaak politiek en humoristisch van aard zijn. Zijn streetart is over heel Europa te vinden. Naast de collectie van Bansky, is er ook een collectie van Studio Irma te vinden. Een digitale kunsttentoonstelling waar mensen, ruimte en technologie samenkomen. Je stapt letterlijk in een andere wereld als je de ruimtes binnenloopt, heel erg tof! Mocht je dit met je eigen ogen willen zien, wees er dan snel bij. Het is niet bekend tot wanneer deze kunsttentoonstelling namelijk te zien is. Kaartjes kan je makkelijk en goedkoop vinden via Tours & Tickets Amsterdam

weekendje amsterdam moco museum
weekendje amsterdam moco
moco museum

Wandelen langs de grachten

Als je aan mij vraagt: ‘Wat is jouw favoriete ding om te doen tijdens een weekendje Amsterdam?’ dan antwoord ik meteen met het wandelen langs de grachten. Als ik een zondag vrij ben en het is mooi weer, dan ga ik het liefst de hele dag langs de grachten wandelen. Een van mijn favoriete buurten is de 9 straatjes. Je vindt hier superleuke kleine onbekende boetiekjes, maar je vindt er ook bekende winkeltjes zoals tweedehandswinkel Episode, My Jewellery en Love Stories. Door de grachten te volgen kom je vanzelf uit in de stad bij ’t Spui waar je een sfeervol straatje tegenkomt vol met leuke cafeetjes en restaurantjes. Een paar van mijn favoriete grachten zijn Leidsegracht, Herengracht en de Achtergracht. 

Als je niet zo van het wandelen bent dan is natuurlijk een rondvaart ook superleuk om te doen of kan je een fiets huren! Op Groupon en Social Deal kan je veel goede deals vinden.

Weekendje Amsterdam grachten
grachten amsterdam

De Pijp

De Pijp is een superleuke buurt en is vooral populair onder de jongeren en toeristen. Het zit vol bekende eettentjes zoals bijvoorbeeld The Avocado Show, Blond Amsterdam Café en Mr. Stacks. Naast eettentjes kan je er ook heerlijk terrassen of een drankje doen in de avond bij bijvoorbeeld De Tulp. Ik heb ook een blogpost geschreven over leuke eettentjes in Amsterdam die je perfect kan combineren met het plannen van je weekendje Amsterdam. 

Naast leuke eettentjes heb je ook toffe street art. Zo heb je het bekende muurtje met ‘Wake Me Up When I’m Famous’ en zo is er nog meer te vinden. 

weekendje amsterdam
wake me up when i'm famous

WONDR Experience

Regent het tijdens je weekendje in Amsterdam? No worries! WONDR experience is de perfecte plek als je van foto’s maken houdt. Het is een ware Instagram-walhalla, er zijn wel meer dan 10 ruimtes met allemaal een ander decor. Zo heb je een ruimte waar je van de glijbaan zoeft in een zwembad vol met roze marshmallows (nep natuurlijk) en is er een reusachtige ballenbak (ja, deze is ook voor volwassenen) met een DJ. Daarnaast kan je bij iedere ruimte een foto maken door met je mobiel de QR-code te scannen, deze kan je dan na afloop downloaden of laten afdrukken. WONDR is zowel voor jong als oud. Zeker een aanrader dus! Je vindt WONDR in Amsterdam-Noord.

wondr

Shop till you drop!

Een weekendje Amsterdam is natuurlijk niet compleet zonder te shoppen. De bekendste winkelstraten zijn Nieuwendijk, Kalverstraat en Leidsestraat. Hier vind je bekende winkels zoals Zara, Stradivarius, Hollister en Brandy Melville. Maar zoals ik al eerder zei vindt je in de 9 straatjes ook superleuke winkeltjes. 

P.S. in de Gerard Doustraat in De Pijp vindt je Love Stories Archive, een winkeltje met allemaal samples van Love Stories artikelen van bralettes, briefs, swimwear, kleding, body’s tot accessoires zoals paspoorthouders en slaapmaskertjes. Mocht je niet de volle mep willen betalen dan is deze winkel perfect. Je shopt namelijk met 50% korting! En mocht je heel erg van sieraden houden, sla dan Anna + Nina, die aan de overkant zit, zeker niet over voor de mooiste exclusieve sieraden en home accessoires.
Als je dan toch in de buurt bent, struin dan even over de Albert Cuypmarkt en proef de lekkerste warme verse stroopwafels, die kan je natuurlijk niet overslaan. 

polaberry
weekendje amsterdam damrak
weekendje amsterdam prinsengracht

Mocht je nog leuke Insta foto’s willen maken dan heb ik een speciale Insta photo spot blogpost voor je, je vindt hem hier! 

weekendje amsterdam pinterest
weekendje amsterdam

Op zoek naar meer inspiratie?