Vakantie in eigen land: dagtrip Volendam en Marken

[google-translator]

We mogen nu weer wat verder reizen dan Nederland, maar mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een vakantie in eigen land dan is een leuke dagtrip Volendam en Marken zeker een aanrader! Of om de omgeving van Waterland nog beter te ontdekken, boek een overnachting!

Volendam

Volendam is een dorpje gelegen in Noord-Holland dat vooral bekend staat om haar vissersboten en klederdracht. Het dorp staat vol met kleine schattige gekleurde huisjes. De haven van Volendam is een bekende trekpleister en zo heb je aan de haven ook verschillende fotowinkels waar je met de klederdracht op de foto kunt. Je kan Volendam bereiken met bus 316 vanuit Amsterdam Centraal, zo ben je binnen 30 minuten in het centrum van Volendam.
vakantie in eigen land
volendam kerk vakantie in eigen land
viskraam dagtrip volendam

To do in Volendam

Besteed ongeveer 2 uur aan je bezoekje aan Volendam om het dorp optimaal te kunnen verkennen. Er zijn veel leuke activiteiten die je kan doen zoals de Cheese Factory bezoeken, hier kan je zien hoe ze de kaas maken. Ben je met je gezin of met je vrienden? Dan is een historische klederdracht fotoshoot erg leuk om te doen! Dit kan je overal in het centrum vinden. Volendam heeft allemaal schattige straatjes waar je doorheen kan lopen. De bloemen en de gekleurde huisjes maken de straatjes kleurrijk en knus. Als laatste moet je natuurlijk de viskraam niet overslaan en een lekker harinkje van de lokale visboer nemen! Volendam is erg leuk voor een vakantie in eigen land in combinatie met Marken en Broek in Waterland.

  • Kaasfabriek bezoeken
  • Historische klederdracht fotoshoot
  • Lopen door de schattige straatjes
  • Haring van de viskraam

kaasfabriek volendam
volendam en marken kaasfabriek
knus volendam
volendam vakantie in eigen land

Marken

Van Volendam naar Marken kan je zowel met de auto als met de boot. Marken is namelijk een klein eilandje dichtbij Volendam. Bij de Marken Express kan je een kaartje kopen voor de boot vanaf €8,75 en de boot vertrekt iedere 30-45 minuten. Je kan Volendam en Marken goed bereiken door een elektrische fiets te huren, je ziet meerdere mensen met deze grappige stoere bikes rondrijden! Ben je liever van het wandelen? Dat kan ook makkelijk!

  • Ga met de boot van Volendam naar Marken
  • Bezoek de klompenfabriek
  • Bewandel de schattige bruggetjes


Boek hier je Marken Express tickets


volendam naar marken

marken vakantie in eigen land
vakantie in eigen land marken
volendam naar marken
dagtrip volendam en marken

Broek in Waterland

Broek in Waterland ligt iets verderop en ook al is het een heel klein dorpje, het is het zeker waard om er even doorheen te lopen of te varen met een bootje. Het dorpje staat vol schattige pastelkleurige houten huisjes en is omringd met kleine kanaaltjes waar je doorheen kan varen. Het dorp bestaat uit zo’n kleine 2000 inwoners en stond in de 18e eeuw bekend om zijn schoonheid, wat overigens nu nog steeds zo is!

broek in waterland vakantie in eigen land
broek in waterland dagtrip
dagtrip volendam en marken en broek in waterland

Pin it for later

Op zoek naar meer inspiratie?