Reisroute Kroatië: de mooiste plekjes in regio Zadar in 2 weken

Deze reisroute door Kroatië is zowel te doen als je zelf met de auto gaat of als je een auto wilt huren. In deze blogpost deel ik de reisroute die ik door Kroatië heb gemaakt in de regio Zadar (met onder andere Plitvice, Krka, Zadar en Dugi Otok). Ze zeggen dat hoe verder je naar beneden rijdt hoe mooier het wordt, en dat is ook echt zo!

Plitvicemeren Kroatië

De reisroute door Kroatië begint bij de Plitvicemeren aangezien dit een van de bekendste natuurgebieden is van Kroatië. Samen met mijn ouders en zusje verbleven we in een schattig huisje tussen de bergen op zo’n 20 minuten rijden van het park af. We hebben hier twee nachten overnacht.

Omdat het er erg druk kan zijn en het later op de dag erg warm wordt is het verstandig om vroeg te gaan. Zo waren wij er ook al om 08:00!

De Plitvicemeren is echt een van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien. Het water is azuurblauw, en dat in combinatie met de groene natuur is echt magisch! De paden zijn gemaakt van houten balken wat alles mooi samenbrengt. Overal kom je mooie watervallen tegen, de een nog groter dan de ander. Het is echt prachtig!

Wist je dat de Plitvicemeren het grootste en oudste natuurpark van Kroatië is? Het park is 300 vierkante kilometer groot en fun fact: de meren zijn maar 1% van het totale oppervlakte van het park. Het park heeft 7 verschillende routes die je kan wandelen en 4 verschillende hike routes en is het hele jaar open voor bezoekers.

Graag zou ik ooit nog eens terug willen komen in de herfst, ik vind dat stiekem nóg mooier dan in de zomer Als ik de foto’s moet geloven!

Boek hier de accommodatie op 20 minuten rijden van de Plitvicemeren!

plitvicemeren kroatië
reisroute kroatië plitvicemeren

Krka National Park

Een ander bekend natuurpark is Krka. Krka ligt dichtbij Zadar en Šibenik en is ook zeker de moeite waard om aan je reisroute Kroatië toe te voegen. Het is lang niet zo groot als Plitvice, maar je kan bij de grote waterval wél zwemmen! Dat kan bij Plitvice dan weer niet. De stenen zijn overigens erg glad dus zorg ervoor dat je zwemschoentjes aan doet.

Krka

Šibenik

Na de prachtige natuurparken zijn we verder gaan touren naar Nin. Hier verbleven we de rest van de vakantie omdat dit lekker centraal lag voor ons doen. Vanuit Nin kan je ook naar het superleuke stadje Šibenik. Heel erg leuk om een dagje, middagje of  avondje heen te gaan! De stad zit vol schattige straatjes en huisjes met de iconische oranje kleurige daken.

Šibenik is één van de oudste steden die door de lokale Kroaten is gesticht. In tegenstelling tot andere steden die zijn gebouwd door Grieken en Romeinen.

De eye-catcher van deze stad is de St. Jacobuskathedraal en maakt deel uit van de werelderfgoedlijst UNESCO. Zeker een fotomomentje waard dus!

sibenik reisroute kroatië
sibenik straatjes

Zadar

Zadar is echt een prachtige stad waar je de hele dag kan vertoeven. Van historische bouwwerken zoals de Venetiaanse stadspoort waar je doorheen loop om de stad binnen te komen, tot het wandelen over de Riva Nova boulevard waardoor je uiteindelijk uitkomt bij twee kunstwerken: De Zonnegroet, een grote cirkel die overdag wordt opgeladen door meer dan 300 zonnecellen die vervolgens als het donker is, gekleurd licht geven. En het Zeeorgel, dat muziek maakt op het ritme van de golven die tegen de kant aan klotsen. De perfecte plek voor de zonsondergang!

Zadar staat bekend om één van de mooiste plekken op aarde om de zonsondergang te bekijken, dus blijf zeker tot het einde van de dag om dit magische moment mee te maken!

  • Zonsondergang bij het Zeeorgel
  • Kunstwerk de Zonnegroet
  • Boulevard Riva Nova
zeeorgel zadar kroatië
zadar kerk
zadar

Dugi Otok

We sloten onze reis af op het prachtige eiland Dugi Otok. Dit eiland geeft je echt het gevoel alsof je op een tropisch eiland bent. Het water is er zó helder en prachtig blauw. Dit vond ik een van de mooiste strandjes die ik heb gezien in Kroatië!

dugi otok kroatië
dugi otok

We zijn niet elke dag naar een ander dorpje of stadje gegaan en hebben ook een paar dagen in Nin en omstreken doorgebracht of naar strandjes in de buurt geweest. Deze reisroute door Kroatië is gebaseerd op de bekendste bezienswaardigheden zoals de Plitvicemeren en Krka en kan je natuurlijk zelf helemaal uitbreiden!

Benieuwd naar meer reisroutes? Wanderlustig.nl heeft verschillende reisroutes zoals de Backpackroute door Oost-Europa die je gemakkelijk met deze reis zou kunnen combineren. 

Op zoek naar meer inspiratie?

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.