Bali is hét Digital Nomad eiland waar iedereen van droomt en het is stiekem zo gek nog niet dat ze daar al verschillende co working spaces hebben. Op Bali kan het; werken vanuit huis is nog nooit zo gemakkelijk geweest. En bedenk nou zelf, wie wil niet op zo’n paradijselijk eiland wonen en werken? Er zijn veel co working spaces in Bali en de meeste zijn te vinden in Canggu. Kom alles te weten over werken in een co working space, of het iets voor jou is en wat de kosten zijn. Ben jij klaar om jouw Digital Nomad life werkelijkheid te maken?

Co working spaces Bali: wat zijn het precies?

Het is helemaal niet raar als je de term ‘co working space’ nog niet kent. Het is namelijk nog niet heel bekend hier in Nederland. Een co working space is een plek waar meerdere mensen op één plek werken. Oftewel, coworking is het werken in een gedeelde werkomgeving met gelijkgestemde ondernemers. Een co working space is een goede plek om te netwerken en om samen te werken. Heb jij een coachingsbedrijf en zoek je iemand die jouw branding shoot kan doen? Bij een co working space zal er vast wel iemand zijn die dat voor je kan doen! Zo kun je elkaar helpen en likeminded people ontmoeten. Dé perfecte plek voor Digital Nomads.

De co working spaces in Bali hebben allemaal hun eigen look en feel. De ene zal je meer aanspreken dan de andere en de een is wat luxer en duurder en de ander is weer goedkoper en minimalistischer. Alhoewel het leven op Bali in tegenstelling tot Nederland een stuk goedkoper is moet je jezelf niet blindstaren op het goedkope leven, want een abonnement op een co working space kan best duur zijn.

Is co working geschikt voor mij?

Coworking is niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal niet erg. Ik zet graag de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen van coworking:

 • Likeminded people ontmoeten
 • Netwerken met andere ondernemers
 • Samenwerken met andere ondernemers en creatievelingen
 • Duidelijke scheiding werk en privé
 • Goedkoper dan een kantoor huren
 • Een werkgevoel creëeren ook als je op reis bent
 • Een kantoor gevoel hebben maar dan je eigen tijden kunnen bepalen 😉
 • Je wordt nog gemotiveerder omdat iedereen om je heen ook aan het werk is
 • De wifi is er altijd goed
 • Je bouwt een community op met de andere ondernemers en zo leer je ook weer andere mensen kennen
 • Het is beter dan thuiswerken

Nadelen van coworking:

 • Het is nooit helemaal stil om je heen
 • De meeste co working spaces in Bali kosten geld
 • Weinig privacy
 • Als je een call hebt en je een aparte ruimte wilt huren kost dit (meestal) extra
 • Lastiger om met klanten af te spreken
 • Open werkplekken waardoor je geen afscherming om je heen hebt
 • Mensen lopen continu binnen of gaan weer weg

6x Co working spaces Bali

1. Tropical Nomad Canggu

Een van de meest bekende co working spaces in Bali is Tropical Nomad Canggu. Deze co working space ziet er niet alleen geweldig mooi uit, maar de locatie is ook top. Zo zit Tropical Nomad gevestigd aan de shortcut waardoor het makkelijk te bereiken is.

Prijzen
Tropical Nomad heeft verschillende prijspakketten waar je uit kunt kiezen.

Standaard abonnement
Voor €66 (IDR 1.000.000) heb je een standaard abonnement. Hiervoor krijg je 50 uur credit waarmee je 24/7 toegang hebt en 30 dagen geldig is. Inclusief heb je 3 uur skype booth credit.

Power abonnement
Voor €46 (IDR 700.000) meer heb je het power abonnement met 100 uur credit, dus dubbel zoveel. Inclusief heb je 12 uur skype booth credit en gratis toegang tot een kluisje indien beschikbaar.

Unlimited abonnement
Ga je all the way voor het unlimited abonnement dan betaal je €179 (IDR 2.700.000) en heb je unlimited uren credit en 7 uur skype booth credit.

Faciliteiten
Tropical Nomad is super groot en is van alles voorzien; een buiten gebied, binnen gebied, stilte ruimtes, skype ruimtes, losse bureau’s, printers, standing desks en meeting rooms.

Dit is een van de prijzigste co working spaces in Bali. Ze hebben ook een trial pass voor in het weekend zodat je het 1 dag gratis kan proberen. Daarnaast hebben ze voor €12 (IDR 180.000) een dagpas waar je 24/7 gebruik van kan maken, ook deze is maar 1 dag geldig en moet je dus opnieuw kopen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende pakketten.

co working spaces bali tropical nomad canggu
Foto: Tropical Nomad Canggu
co working spaces bali canggu tropical nomad
Foto: Tropical Nomad Canggu

2. Kinship Studio

Kinship Studio is een co working space met een industrieel interieur. Het is niet super groot maar oogt wel ruimtelijk door het hoge plafond. Daarnaast heeft deze co working space ook een fotografie studio die je kunt huren.

Prijzen
Kinship Studio heeft twee opties waar uit gekozen kan worden; een dag pas en een maand pas.

Dagpas
€14,60 (IDR 220K) – Toegang van 08:00 to 20:00, Kinship Community & Events, gratis water/thee & Bali coffee.

Maandpas
€133 (IDR 2.000.000) Toegang van 08:00 to 20:00, Kinship Community & Events, gratis water/thee & Bali coffee. Gratis toegang tot de wekelijkse yogales, korting op de fotografie studio en meeting room.

Faciliteiten
Privé kamers/studios, Communal workspace, Meeting room, fotografie studio met een cyclorama wall, fotografie apparatuur om te huren en gratis toegang tot events and creatieve workshops zoals parfum maken en schilderen.

co working space kinship studio bali
Foto: Kinship Studio
kinship studio
Foto: Kinship Studio

3. Tribal Bali

Een van mijn favoriete co working spaces in Bali is Tribal. Deze co working space is nog maar net geopend en zit net buiten Canggu gevestigd in Pererenan. Het is een rustige omgeving en na mijn beleving is het er relatief stil waardoor je goed kunt concentreren. Naast coworken kun je hier ook slapen. De co working space is geheel open waardoor je heerlijk kunt genieten van de mooie omgeving, je bent namelijk omringd door rijstvelden. Als je even een pauze hebt kun je een duik nemen in het zwembad. Als je een klein budget hebt en niet hele werkdagen aan het werk bent is dit een super goede optie!

Prijzen
Tribal heeft geen abonnementen, maar werkt met een minimum spend. Dit houdt in dat je een bepaald bedrag minimaal moet uitgeven om gebruik te kunnen maken van de ruimte.

Eerste 3 uur
De eerste aankoop van een drankje of eten geeft je 3 uur toegang tot de co working space.

Na 3 uur
Na die 3 uur betaal je een minimum spend van €6 (IDR 100k) per persoon.

Na 6 uur
Als je langer dan 6 uur gebruik wilt maken van de ruimte betaal je een minimum spend van €13 (IDR 200k).

Faciliteiten
Grote bureau’s, zwembad, deels afgeschermde bureau’s, hotel (co-living) en café.

Tribal Residents hebben unlimited toegang.

co working spaces bali tribal
Foto: Tribal Bali
tribal bali co working space
Foto: Tribal Bali

4. Genesis Creative Centre

Genesis heeft meer te bieden dan andere co working spaces in Bali, ze hebben namelijk maar liefst 5 verschillende studio’s die je kunt huren: video studio, fotografie studio, art studio, muziek studio en een fashion studio. Daarbovenop hebben ze nog een co working space! Wauw! Dit is de plek voor iedere creative als je het mij vraagt.

Prijzen
Ook Genesis werkt met een dagpas en een maandpas.

Dagpas
Voor €6 (IDR 100k) kun je een dag pas kopen waarbij je gebruik kan maken van de Flexi Desks, gratis water en de bibliotheek lounge.

Maandpas
Een maand pas kost €99 (IDR 1.500.000) en dan krijg je een eigen bureau + bureaustoel, gratis water, 10% korting op alle studio’s, 2 gratis studio uren of vijf gratis uren voor privé video calls, printen, kopieëren en scannen, bibliotheek lounge en kortingen bij partners.

Faciliteiten
Fotografie studio, video studio, art studio, fashion studio, muziek studio, eigen bureau + bureaustoel (als je member bent)

Voor de studio’s geldt voor ieder een eigen prijs per uur.

genesis co working spaces bali berawa
Foto: Genesis Creative Centre
genesis bali berawa
Foto: Genesis Creative Centre

5. Bwork Bali

Bwork is samen met Tropical Nomad een van de bekendste co working spaces in Bali en daarbij ook meteen de duurste. Het is heel groot, heeft verschillende rooftops en een zwembad.

Flexible plan
30 uur (voor elke twee weken) kost €59 (IDR 900k) en daarbij zit inbegrepen: 8 uur focus room credit, toegang tot zwembad, 20 pages printing credit en 5 yoga lessen bij Radiantly Alive in Canggu of Ubud.

50 uur (voor elke twee weken) kost €86 (IDR 1.300.000) daarbij zit inbegrepen: 10 uur focus room credit, zwembad toegang, 20 pages printing credit, 5 yoga lessen bij Radiantly Alive in Canggu of Ubud

100 uur is geldig voor 1 maand en kost €146 (IDR 2.200.000). Daarbij is inbegrepen: 15 uur focus room credit, zwembad toegang, 30 pages printing credit, optioneel kluisje €20 (IDR 300k extra) en 8 yoga lessen bij Radiantly Alive in Canggu of Ubud.

Unlimited plan
Long term: 3 maanden kost €585 (IDR 8.800.000) en daarbij zit inbegrepen:

 • Unlimited Coworking toegang
 • 2 uur  dagelijks focus Room credit
 • 100 Pages Printing Credit
 • 30 Beverages Credit
 • 10 uur (4 personen Meeting Room) Credit
 • 1 uur Free Trial voor Studio
 • Gratis kluisje
 • 1x Solace float experience
 • 45 Yoga lessen bij Radiantly Alive Canggu of Ubud

Of elke maand €213 (IDR 3.200.000) en daarbij zit inbegrepen:

 • Unlimited Hours Access
 • Zwembad toegang
 • 2 uur dagelijks Focus Room credit
 • 30 pages printing credit
 • 10 beverages credit
 • 15 Yoga lessen bij Radiantly Alive Canggu of Ubud

Dagpas
Een dagpas kost €17 (IDR 250k) inclusief 1 uur focus room credit en 10 pages printing credit.

Weekend pas
Een weekend pas kost €23 (IDR 350k) inclusief 4 uur focus room credit en 20 pages printing credit.

Faciliteiten
Seminar room voor workshops of presentaties, concentration work zone om efficiënter te werken, focus rooms voor video calls (max 2 uur per persoon per dag), meeting room inclusief monitor voor meetings met 4-11 personen, studio voor video’s en podcasts, casual work zone voor als je wilt samenwerken, multi room voor een sport- of yogasessie tussen het werken door, een zwembad tuin, rooftop garden, yoga rooftop en een foto spot en als laatste het Bwork cafe.

co working spaces bali bwork
Foto: Bwork Bali
bwork workspace
Foto: Bwork Bali

6. ZIN Cafe

ZIN heeft het allemaal. Van een cafe met GRATIS co working space tot een eigen wellness en hotel. Nog een leuk feitje; ZIN is opgericht door Nederlanders, hoe tof! Tijdens mijn tijd in Bali heb ik hier heel vaak gewerkt en ik vond het een hele fijne plek. Beneden hebben ze een open work space met nog een gedeelte in de tuin. Boven hebben ze een gesloten Focus Room waar je in stilte kunt werken met AC. Een van de fijnste co working spaces in Bali naar mijn mening!

Prijzen
Coworken bij ZIN is gratis! Perfect voor de startende Digital Nomad die geen groot budget heeft.

Member deals
Als je member bent van ZIN krijg je bij zowel het cafe als de wellness center kortingen. Zo krijg je 25% extra cash value. Dit houdt in dat je een member card krijgt die je moet opwaarderen voor minimaal €20 (IDR 300k) en bij elke opwaardering komt er 25% cash value bij. Je kunt de kaart bij alle faciliteiten van ZIN gebruiken.

Faciliteiten
Spacious bamboo floor (in de tuin), open workspace area, focus room, cafe, hotel en wellness center.

zin cafe bali coworking
Foto: ZIN
co working spaces bali zin cafe
Foto: ZIN

Naast al deze stuk voor stuk unieke co working spaces in Bali zijn er ook heel veel cafe’s waar je kunt gaan zitten om te werken. Favorieten van mij zijn: I Am Vegan Babe, Kynd Community, The Flow, Secret Spot, Milu by Nook en Copenhagen.

Bekijk ook mijn blogpost over de mooiste stranden in Bali voor als je een day-off hebt!
Wil je meer weten over Canggu? Bekijk dan deze handige tips over highlights, accommodatie en vervoer!

Op zoek naar meer inspiratie?