OVER MIJ

Leuk dat je terecht bent gekomen op mijn reis blog! Ik ben Sharissa,
25 jaar en ik woon op het prachtige Bali. Ik vertel je graag waarom ik voor dit bijzonder mooie eiland heb gekozen. Lees je mee?

Digital Nomad life op Bali

Terug naar 2018

Mijn liefde voor Bali begon al in 2018 toen ik voor het eerst ging backpacken. Ik ging samen met een vriendin voor het eerst buiten Europa. Ik was toen 20, net afgestudeerd aan de fotografie opleiding en ik wilde graag een grote reis maken. Na maandenlang sparen was het zover! Mijn reis naar Indonesië kon beginnen. Lang verhaal kort, ik werd verliefd op Indonesië en met name Bali, ik wist dat ik ooit terug zou komen. 

Eenmaal teurg in Nederland begon ik mijn nieuwe opleiding Creative Business aan de hogeschool van Amsterdam en verhuisde ik naar de hoofdstad. Na drie jaar studeren en de periode die we allemaal liever vergeten kreeg ik de kans om op Bali mijn afstudeeropdracht te doen. Mijn liefde voor Indonesië was nog niet uitgedoofd en ik had steeds meer het gevoel dat ik terug wilde naar dit prachtige land. Dus dat deed ik ook. Fast forward naar januari 2022 was het zo ver, mijn Bali avontuur kon beginnen!

digital nomad bali reisblog duurzaam reizen
reisblog reisbestemmingen digital nomad bali reistips budget reizen

Een tweede thuis

Misschien een beetje een domper, maar helaas heb ik na drie weken besloten om mijn afstudeeropdracht te stoppen. Daar zat ik dan, aan de andere kant van de wereld. Helemaal in mijn eentje. Ik kon er met de pakken bij neer gaan zitten, maar ik zag dit in als een mooie kans om mijn liefde voor dit eiland verder uit te zoeken. Ik besloot om te blijven en vervolgens zijn dit 4,5e maand geworden. Ik heb kunnen proeven van hoe het leven op dit adembenemende eiland is, van de prachtige cultuur en laten we eerlijk zijn het heerlijke weer was ook een groot pluspunt. Na 4,5e maand was het tijd om terug naar Nederland te gaan om mijn studie af te maken. 

Eenmaal in Nederland voelde het niet meer hetzelfde. Ik verlangde steeds meer terug naar mijn leven op Bali. Ik besloot dit gevoel niet weg te stoppen en ging op onderzoek uit hoe ik terug kon gaan, voor onbepaalde tijd. Met iets vertraging rondde ik mijn studie af en ging ik op zoek naar een baan waar ik de mogelijkheid had om remote te werken.  Daarnaast richtte ik mijn eigen bedrijfje op omdat het altijd al mijn droom is geweest om voor mezelf te beginnen. Met mijn achtergrond in digitale media en online marketing startte ik een bedrijfje op in webdesign, social media en copywriting.

Ik leef mijn droomleven

Na veel knuffels, laatste afspraakjes en wat traantjes was het tijd om mijn vrienden en familie in Nederland achter te laten en mijn nieuwe avontuur te beginnen. Nu zit ik hier, op Bali, woon ik in een prachtig eigen mini huisje waar ik superblij mee ben. Heb ik mijn eigen scooter waarmee ik het hele eiland over cross en binnen 10 minuten een kokosnoot op het strand kan drinken. Ik werk online in de leukste Instagrammable cafe’s en sluit mijn dagen af met een zonsondergang op het strand. In de weekenden heb ik de keuze om watervallen te bezoeken, te chillen bij een beach club of een weekendje weg naar Ubud of het noorden te gaan. En nog zoveel meer. Wauw. Mijn droomleven is werkelijkheid geworden en soms geloof ik nog steeds niet dat ik dit gewoon heb geflikt. Helemaal alleen.
Daar ben ik best wel trots op. 

Heb jij ook deze droom? Als ik het kan, dan kan jij het ook. Je kunt mij altijd een berichtje sturen op Instagram als je erover wilt sparren. Vind ik superleuk. Mocht je het tot hier hebben gelezen: bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn ‘levensverhaal’ te lezen en hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook jouw droomleven te creëeren.

Veel liefs Sharissa