[google-translator]

Amsterdam zit vol met leuke eettentjes. Mijn favoriete areas zijn onder andere De Pijp en de Negen Straatjes. Ik ben bij veeeel meer eettentjes geweest maar daar heb ik geen goede foto’s van. Maar ik zal deze blogpost blijven updaten mocht ik wel foto’s hebben! Voor nu deze 10 leuke eettentjes in Amsterdam!

Pluk Amsterdam

We beginnen bij een van mijn favoriete eettentjes in Amsterdam: Pluk Amsterdam. Dit eettentje is gevestigd in de Negen Straatjes en staat bekend om haar supper schattige unicorn smoothiebowls en freakshakes. Daarnaast hebben ze nog een klein winkeltje waar je leuke souvenirs en accessoires kan kopen of leuke interieur items voor in de keuken! Tijdens kerst is het er altijd super leuk versierd en hebben ze ook hele mooie raamtekeningen! 

pluk eettentjes amsterdam
pluk amsterdam
pluk lunchplekken amsterdam

Polaberry

Je kan hier niet per definitie zitten om te eten, maar deze aardbeien heaven mag je zeker niet overslaan aan je bezoekje aan Amsterdam! Aardbeien, kersen, cakepops en vijgen overgoten met de lekkerste chocolade en met de mooiste toppings. Denk aan toppings zoals stroopwafel, parels en knettersuiker in combinatie met witte, melk of pure chocolade. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit dus een Instagram kiekje is het zeker waard. Ook superleuk als cadeautje! Dit leuke eettentje kan je vinden aan de Prinsengracht.


polaberry lunchplekken amsterdam


polaberry amsterdam

Blond Amsterdam Café

Blond Amsterdam ken je van het superleuke servies met doodles van alle dagelijkse dingen. De Blond Amsterdam stijl kent iedereen. Bij het Blond Amsterdam Café kan je naast het leukste servies shoppen, ook heerlijk lunchen! De echte Amsterdam Blond fan moet hier dus zijn geweest. Ik heb helaas geen foto’s meer van het eten wat ik daar op had, maar wel een foto van de Insta-waardige voorgevel. 

blond amsterdam café

Toast It

Als je van American vibes houdt, dan is dit helemaal jouw ding! Typische milkshakes met een kers op de taart (uhh milkshake) en een retro look. Dat is wat je bij dit superkleine eettentje kan verwachten. Mega lekkere tosti’s en burgers, the choice is yours! 
leuke eettentjes amsterdam toast it

Van Wonderen Stroopwafels

Ook dit is niet perse een plek waar je kan eten, maar meer iets wat je on-the-go meeneemt. Jouw tripje naar Amsterdam mag je natuurlijk niet eindigen zonder een heerlijke stroopwafel te hebben gegeten. Dit kan je doen bij Van Wonderen Stroopwafels. De stroopwafels zijn voor de helft gedipt in chocolade met een topping naar keuze. Je kan onder andere kiezen uit M&M’s, witte chocolade vlokken, nootjes, mini marshmallows en ga zo nog maar even door. Daarnaast ook leuk voor een typisch Amsterdams fotootje bij de grachten! 

eettentjes amsterdam van wonderen
van wonderen stroopwafels

Rainbowls Amsterdam

Wil je even het stadsleven ontsnappen en genieten van een tropische omgeving? Ga dan naar Rainbowls Amsterdam! Je vind hier de lekkerste smoothiebowls met jawel, een regenboog design. Je smoothiebowl is zo kleurrijk en mooi dat je hem eigenlijk te mooi vindt om op te eten. Maar ik kan je verklappen dat het dat helemaal waard is. Dit leuke eettentje vind je in de Pijp. 

rainbowls
rainbowls eettentjes amsterdam
rainbowls amsterdam

Wagamama

Ben je net als ik gek op Aziatisch eten, dan is deze lunch/dinner spot voor jou. Je kan hier heerlijke Aziatische gerechten eten en mijn favoriet? Dat is de Ramen met kip of de kokos curry met garnalen. Je kan Wagamama op Amsterdam Centraal vinden of op het Max Euweplein bij Leidseplein. 

wagamama
wagamama leuke eettentjes amsterdam

Corner Bakery

Corner Bakery is een van de leukste eettentjes in Amsterdam. Ze hebben de lekkerste sandwiches, serveren ze taart van Life Of Pie en hebben ze de grootste freakshakes waar je eigenlijk al misselijk van wordt als je er naar kijkt maar tóch wilt proberen. Daarnaast is het interieur echt super leuk en ook deze plek is een Insta-fotootje waard. Corner Bakery zit verspreid over heel Amsterdam. 

corner bakery leuke lunchplekken amsterdam

Pllek

Als je op een zomerse dag graag naar het strand wilt maar geen zin hebt om helemaal naar Zandvoort te gaan, is Pllek in Amsterdam-Noord the place to be! Bij dit leuke eettentje in Amsterdam kan je heerlijk genieten van een hapje of een drankje op het strand aan ’t IJ. Je kan ook even heerlijk afkoelen in het water. Super chille plek dus! Je vindt Pllek op het NDSM-werf. Je kan hierheen door op centraal de pont te pakken naar NDSM-werf. 

TIP: de pont is gratis! Zorg er wel voor dat je een mondkapje draagt als je met de pont gaat.

Pllek amsterdam
pllek leuke eettentjes amsterdam

IJscuypje 

Na je heerlijke dagje in Amsterdam heb je misschien wel zin in een ijsje. Daarvoor moet je bij IJscuypje zijn. Hier verkopen ze het lekkerste schepijs van Amsterdam! Deze ijssalon zit over heel Amsterdam verspreid.

ijscuypje

Ik heb ook een blogpost geschreven over de leukste Instagram plekjes in Amsterdam. Je checkt hem hier!

Pin it for later


Op zoek naar meer inspiratie?